Gulrotmuffins med marsipan 18
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 18 stk.
- 225 g smør
- 300 g rørsukker eller lys muscovadosukker
- 4 egg
- 250 g gulrøtter (revet)
- 1 ss kanel (malt)
- 0,50 ts ingefær (raspet)
- 2 ts vaniljesukker
- 200 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
-
Frosting
- 200 g smør
- 200 g kremost
- 200 g melis
Slik gjør du
Keep screen on
-
Smelt smøret i en kjele. Pisk sukker og egg sammen til eggedosis. Rasp marsipanen og gulrøttene, og rør det sammen med eggedosisen.
-
Tilsett smeltet smør og sikt inn de tørre ingrediensene. Rørt godt sammen til en jevn og glatt røre uten klumper.
-
Fordel røren i smurte muffinsformer eller bruk et muffinsbrett, og stek de midt i ovnen med vanlig over/undervarme ved 180 °C i ca. 20 minutter. Avkjøles etter steking.
-
Pisk sammen romtemperert smør, kremost og melis til en lett og luftig krem. Legg kremen i en sprøytepose med stjernetyll og sprøyt denne på toppen av muffinsene. Kremen kan også smøres på toppen isteden for å sprøytes på. Pynt med sjokoladelinser eller annet egnet pynt.