Honningmuffins med nougatkrem 20
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 20 stk.
-
Honningmuffins
- 5 egg
- 2,50 dl sukker
- 0,50 dl farin
- 250 g smør
- 1 dl honning
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 0,50 ts kardemomme (malt)
- 0,50 ts kanel (malt)
- 6 dl hvetemel
-
Nougatkrem
- 400 g smør
- 0,50 dl Baileys
Slik gjør du
Keep screen on
-
Pisk sukker og egg til en luftig eggedosis.
-
Smelt smør og honning sammen i en kjele. Rør dette inn i eggedosisen når det er litt avkjølt.
-
Sikt inn de tørre ingrediensene og vend massen forsiktig sammen. Fordel massen i smurte muffinsformer og stek midt i ovnen ved 175 °C i 20-25 minutter.
-
Nougatkrem: Pisk romtemperert smør og nougat i terninger sammen til en krem.
-
Tilsett Baileys og legg kremen i en sprøytepose. Dekorer de avkjølte muffinsene med kremen. Rasp litt kjøleskapskald nougat eller sjokolade og legg på som pynt.