Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 4 anmeldelser

Honningmuffins med nougatkrem 20

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 20 stk.

  • Honningmuffins

  • 5 egg
  • 2,50 dl sukker
  • 0,50 dl farin
  • 250 g smør
  • 1 dl honning
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,50 ts kardemomme (malt)
  • 0,50 ts kanel (malt)
  • 6 dl hvetemel
  • Nougatkrem

  • 400 g smør
  • 0,50 dl Baileys

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Pisk sukker og egg til en luftig eggedosis.
  2. Smelt smør og honning sammen i en kjele. Rør dette inn i eggedosisen når det er litt avkjølt.
  3. Sikt inn de tørre ingrediensene og vend massen forsiktig sammen. Fordel massen i smurte muffinsformer og stek midt i ovnen ved 175 °C i 20-25 minutter.
  4. Nougatkrem: Pisk romtemperert smør og nougat i terninger sammen til en krem.
  5. Tilsett Baileys og legg kremen i en sprøytepose. Dekorer de avkjølte muffinsene med kremen. Rasp litt kjøleskapskald nougat eller sjokolade og legg på som pynt.

Produkter brukt i oppskriften