Jordbær og sjokolade muffins 16
Jordbær og sjokolade passer alltid sammen og disse muffinsene er herlige å servere på sommeren.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 16 stk.
- 150 g smør
- 3 egg (str. M/L)
- 100 g sukker
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 8 jordbær (friske, store og flotte)
Slik gjør du
Keep screen on
-
Smelt smøret ved svak varme i en gryte. Hakk sjokoladen og smelt den under omrøring i det varme smøret.
-
Pisk egg og sukker til en luftig og skummende eggedosis.
-
Rasp marsipanen i eggedosisen og pisk til den er luftig og kremet.
-
Sikt hvetemel og bakepulver i deigen og rør det sammen med sjokoladesmøret.
-
Fordel deigen i smurte muffinsformer, gjerne hjerteformede, og legg en halv jordbær i hver form. La skjæreflaten på jordbæret vende oppover.
-
Stek muffinsene i 20 minutter ved 180 °C. Avkjøl og dryss på melis.