Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 5 anmeldelser

Rabarbramuffins 18

Rabarbra har en nydelig, frisk sommersmak, som passer ekstra godt i kaker og muffins. En smakfull og enkel oppskrift på rabarbramuffins, hvor man kan pynte som selv ønskelig

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 18 stk.

  • 150 g rabarbra (fintsnittede)
  • 40 g + 100 g sukker
  • 125 g smør
  • 1 ss vaniljesukker
  • 2 egg
  • 2 dl creme fraiche 6% eller 9%
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • Topping

  • 75 g sukker
  • 75 g rabarbra (fintsnittede)
  • 50 g hvetemel
  • 75 g smør
  • 100 g

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Skjær av bladene på rabarbrastilkene. Kutt stilkene i tynne skiver og legg de i ca. 40 g sukker.
  2. Pisk sammen smør, sukker, revet marsipan og vaniljesukker lett og kremet. Pisk i eggene - et av gangen, og pisk ca. 2 minutter for hvert egg. Rør inn Crème fraiche, mel og bakepulver i kakedeigen, og vend inn til slutt i rabarbraen.
  3. Fordel deigen i 18 smurte muffinsformer som gjerne legges in en muffinsform i aluminium hvis du har dette.
  4. Topping: Finhakk rabarbraen og vend det i sukkeret. Smuldre smøret i melet og bland inn raspet marsipan og rabarbraen.
  5. Fordel toppingen på toppen av muffinsene og stek de ca. 25 minutter ved 180° C. Avkjøl på rist etter steking

Produkter brukt i oppskriften