Rabarbramuffins 18
Rabarbra har en nydelig, frisk sommersmak, som passer ekstra godt i kaker og muffins. En smakfull og enkel oppskrift på rabarbramuffins, hvor man kan pynte som selv ønskelig
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 18 stk.
- 150 g rabarbra (fintsnittede)
- 40 g + 100 g sukker
- 125 g smør
- 1 ss vaniljesukker
- 2 egg
- 2 dl creme fraiche 6% eller 9%
- 250 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
-
Topping
- 75 g sukker
- 75 g rabarbra (fintsnittede)
- 50 g hvetemel
- 75 g smør
Slik gjør du
Keep screen on
-
Skjær av bladene på rabarbrastilkene. Kutt stilkene i tynne skiver og legg de i ca. 40 g sukker.
-
Pisk sammen smør, sukker, revet marsipan og vaniljesukker lett og kremet. Pisk i eggene - et av gangen, og pisk ca. 2 minutter for hvert egg. Rør inn Crème fraiche, mel og bakepulver i kakedeigen, og vend inn til slutt i rabarbraen.
-
Fordel deigen i 18 smurte muffinsformer som gjerne legges in en muffinsform i aluminium hvis du har dette.
-
Topping: Finhakk rabarbraen og vend det i sukkeret. Smuldre smøret i melet og bland inn raspet marsipan og rabarbraen.
-
Fordel toppingen på toppen av muffinsene og stek de ca. 25 minutter ved 180° C. Avkjøl på rist etter steking