Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
45 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 6 anmeldelser

Sitronmuffins 10

Her har du en oppskrift på de deiligste hjemmelagde sitronmuffinsene, som er superenkle å lage. De ferdigbakte muffinsene toppes med marengs, som du enten kan velge å brenne med gassbrenner for et fint og deilig resultat, eller du kan spise sitronmuffinsene dine med marengstoppingen som den er.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 stk.

  • Sitronmuffins

  • 1 sitron
  • 100 g blødt smør
  • 100 g kremost
  • 150 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 egg
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • Marengs:

  • 2 eggehviter
  • 125 g sukker

Slik gjør du

Keep screen on

Citronmuffins:

  1. Riv sitronen og press sitronsaften i en bolle.
  2. Pisk smør, kremost, sukker, vaniljesukker, sitronskall og sitronsaft til det blir luftig.
  3. Pisk inn eggene ett om gangen i blandingen (pass på så du ikke piskes for mye, da skiller det seg).
  4. Bland så inn hvetemel og bakepulver i massen og bland deigen godt.
  5. Skjær marsipanen i små firkanter og bland den inn i deigen.
  6. Hell røren i muffinsformer og stek ved 180°C i ca. 25-30 minutter.

Marengs:

  1. Pisk eggehvitene helt hvite til et luftig skum. Tilsett sukkeret en skje om gangen til alt sukkeret er tilsatt.
  2. Fordel marengsen oppå de bakte sitronmuffinsene med en skje, og brenn med en liten gassbrenner (hvis du ønsker – du kan også enkelt la være å brenne marengsen).

Produkter brukt i oppskriften