Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
40 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
3 timer
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Sjokolademuffins med engelsk konfekt 18

Nydelige sjokolademuffins med frosting laget av fløte, kokosmelk og melis. Pynt gjerne med engelsk konfekt!

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 18 stk.

  • 4,50 dl hvetemel
  • 1 dl kakao
  • 2 ts bakepulver
  • 0,50 ts salt
  • 200 g smør
  • 3 dl sukker
  • 2 egg
  • 2 dl helmelk
  • 30 g kokosmel
  • Evt. smør til formen
  • Frosting og pynt

  • 0,50 dl kremfløte
  • 0,50 dl kokosmelk
  • 7 dl melis
  • lakriskonfekt til pynt
  • Evt. kokosmel til pynt

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Bland mel, kakao, bakepulver og salt i en skål. Smelt smøret over svak varme, ta det av varmen og pisk sukker og egg luftig. Rør smør og melk i eggemassen, tilsett kokos, og sikt til sist melblandingen i. Bland alt sammen med hakket sjokolade.
  2. Fordel massen i smurte muffinsformer ca. 1/3 fulle som igjen settes i en muffinsform i aluminium hvis du har dette. Stek muffinsen ved 180˚C i 17-20 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl på rist innen de pyntes.
  3. Pisk sammen fløte og kokosmelk. Tilsett melis litt av gangen, til du får en jevn og glatt frosting. Sett frostingen kjølig inntil den skal brukes.
  4. Fordel frostingen på muffinsene og pynt med engelsk konfekt som er delt i mindre biter.

Produkter brukt i oppskriften