Sjokolademuffins med engelsk konfekt 18
Nydelige sjokolademuffins med frosting laget av fløte, kokosmelk og melis. Pynt gjerne med engelsk konfekt!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 18 stk.
- 4,50 dl hvetemel
- 1 dl kakao
- 2 ts bakepulver
- 0,50 ts salt
- 200 g smør
- 3 dl sukker
- 2 egg
- 2 dl helmelk
- 30 g kokosmel
- Evt. smør til formen
-
Frosting og pynt
- 0,50 dl kremfløte
- 0,50 dl kokosmelk
- 7 dl melis
- lakriskonfekt til pynt
- Evt. kokosmel til pynt
Slik gjør du
Keep screen on
-
Bland mel, kakao, bakepulver og salt i en skål. Smelt smøret over svak varme, ta det av varmen og pisk sukker og egg luftig. Rør smør og melk i eggemassen, tilsett kokos, og sikt til sist melblandingen i. Bland alt sammen med hakket sjokolade.
-
Fordel massen i smurte muffinsformer ca. 1/3 fulle som igjen settes i en muffinsform i aluminium hvis du har dette. Stek muffinsen ved 180˚C i 17-20 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl på rist innen de pyntes.
-
Pisk sammen fløte og kokosmelk. Tilsett melis litt av gangen, til du får en jevn og glatt frosting. Sett frostingen kjølig inntil den skal brukes.
-
Fordel frostingen på muffinsene og pynt med engelsk konfekt som er delt i mindre biter.