Sjokolademuffins med nougatkrem 18
Finnes det egentlig noe bedre enn nougatkrem? Det må være sjokolademuffins med nougatkrem. Disse er en lovende favoritt til ditt neste selskap
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 18 stk.
- 150 g smør
- 4 egg
- 250 g sukker
- 1 ss vaniljesukker
- 4 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
-
Topping
- 3 dl kremfløte
- 1 espresso stick eller 2 tsk. instant kaffe
Slik gjør du
Keep screen on
-
Smelt smør og hakket sjokolade i en kjele på svak varme. Må ikke koke. Pisk egg, sukker og vanilljesukker til en luftig eggedosis. Tilsett revet marsipan og bland sammen. Bland inn siktet hvetemel og bakepulver, og til sist smørblandingen. Rør sammen til en jevn og glatt røre.
-
Fordel massen i smurte muffinsformer som igjen gjerne legges i en aluminiumsform for bedre stødighet om du har dette. Stek muffinsene midt i ovnen ved vanlig over/undervarme ved 175 °C i ca. 20 minutter.
-
Varm opp hakket nougat og fløte i en kjele under omrøring til nougaten er helt smeltet. Må ikke koke. Tilsett kaffen og rør rundt. Sett til avkjøling. Når blandingen er helt kald, piskes den opp til en krem. Legg kremen i en sprøytepose, gjerne med en stjernetyll hvis du har dette.
-
Sprøyt nougat-kremen på toppen av de avkjølte muffinsene. Sett de kaldt inntil de skal serveres.