Gresskarpannekaker med sjokoladesaus 20
Her en en oppskrift hvor du kan bruke alt gresskarinnholdet du bare skal kaste uansett. Oppskriften er perfekt til Halloween, men kan lages året rundt.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 20 stk.
- 200 g gresskarkjøtt i terninger
- 1 ss smør
- 3,50 dl melk
- 2 egg
- 4 dl hvetemel (ca. 250 g)
- 1,50 ts bakepulver
- 2 ts kardemomme (malt)
- 1 ts kanel (malt)
- 0,50 ts allehånde (malt)
- 0,50 ts ingefær (raspet)
- 2 ss sukker
- 1 knivspiss salt
- Litt smør eller olje
-
Sjokoladesaus
- 2 dl kremfløte
- litt ristede hasselnøtter
Slik gjør du
Keep screen on
-
Skjær gresskarkjøttet i terninger og kok det mørt i vann. Sil av vannet. Tilsett smøret og kjør sammen i en blender til en puré og avkjøl.
-
Pisk først sammen egg og melk og rør deretter inn gresskarpuréen.
-
Bland de tørre ingrediensene sammen i en bolle og pisk det inn sammen med det våte.
-
Varm opp stekepanna til middels høy varme og bruk smør under steking.
-
Pannekaken er klar til og snus når det bobler fint på overflaten. Vær oppmerksom gresskar-pannekakene trenger litt lenger steketid enn vanlige pannekaker.
-
Hakk sjokoladen og smelt bitene på svak varme i en liten kjele. Tilsett fløten og skru varmen opp. Rør rundt til kokepunktet og ta kjelen av platen innen det koker.
-
Server pannekakene med sjokoladesaus og ristede nøtter.