Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 5 anmeldelser

Havrecookies uten tilsatt sukker 20

Disse nydelige havrecookiene laget med Odense uten tilsatt sukker og fulle av deilige sjokoladebiter, er perfekte uansett anledning. Enten du skal på tur i skogen, trenger noe ekstra godt i matboksen, eller bare vil kose deg litt ekstra i helgen, passer disse sunne og smakfulle småkakene perfekt. De har en herlig myk konsistens, akkurat passe sødme, og den rike sjokoladesmaken gjør dem uimotståelige – helt uten dårlig samvittighet!

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 20 stk.

  • 100 g smør romtemperert
  • 100 g sukrin gold
  • 1 egg
  • 1 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfes)
  • 1 sukrin lys sirup (evt honning)
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 100 g Hvetemel (evt speltmel eller glutenfritt mel)
  • 50 g sukkefri mørk sjokolade (eller vanlig 70%)

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Sett ovnen på 175 grader, over- og undervarme. Visp smør og Sukrin Gold lett sammen.
  2. Rør inn egget, etterfulgt av vaniljepulver, Sukrinsirup, havregryn og mel.
  3. Bland godt før du tilsetter grovhakket sjokolade og marsipan og rører det inn.
  4. Bruk en god spiseskje med deig og form til flate kjeks på et stekebrett med bakepapir.
  5. Stek midt i ovnen i 12–15 minutter, til kjeksene er gylne. Avkjøl litt på stekebrettet før du drar bakepapiret med kjeksene over på en rist og lar dem avkjøles helt.

Tips!

Oppbevar i en kakeboks i kjøkkenskapet

Produkter brukt i oppskriften