Havrecookies uten tilsatt sukker 20
Disse nydelige havrecookiene laget med Odense uten tilsatt sukker og fulle av deilige sjokoladebiter, er perfekte uansett anledning. Enten du skal på tur i skogen, trenger noe ekstra godt i matboksen, eller bare vil kose deg litt ekstra i helgen, passer disse sunne og smakfulle småkakene perfekt. De har en herlig myk konsistens, akkurat passe sødme, og den rike sjokoladesmaken gjør dem uimotståelige – helt uten dårlig samvittighet!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 20 stk.
- 100 g smør romtemperert
- 100 g sukrin gold
- 1 egg
- 1 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfes)
- 1 sukrin lys sirup (evt honning)
- 100 g lettkokte havregryn
- 100 g Hvetemel (evt speltmel eller glutenfritt mel)
- 50 g sukkefri mørk sjokolade (eller vanlig 70%)
Slik gjør du
Keep screen on
- Sett ovnen på 175 grader, over- og undervarme. Visp smør og Sukrin Gold lett sammen.
- Rør inn egget, etterfulgt av vaniljepulver, Sukrinsirup, havregryn og mel.
- Bland godt før du tilsetter grovhakket sjokolade og marsipan og rører det inn.
- Bruk en god spiseskje med deig og form til flate kjeks på et stekebrett med bakepapir.
- Stek midt i ovnen i 12–15 minutter, til kjeksene er gylne. Avkjøl litt på stekebrettet før du drar bakepapiret med kjeksene over på en rist og lar dem avkjøles helt.
Tips!
Oppbevar i en kakeboks i kjøkkenskapet