Nougatkake med Daim 8
Nougatkake med Daim er ren nytelse. Pynt med små sjokoladeegg på toppen til påske, eller bruk annen passende pynt resten av året.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 personer
-
Kakebunnn
- 3 egg
- 120 g sukker
- 1,50 ss vann
- 65 g hvetemel
- 25 g bakekakao
- 0,50 ts bakepulver
-
Krem
- 300 g blødt smør
- 300 g melis
- 75 g hasselnøttflak
- 50 g Daim
- små sjokoladeegg til pynt
Slik gjør du
Keep screen on
-
Sett oven på 175 °C. Fordel eggene i hviter og plommer i hver sin skål. Pisk eggehvitene stive, tilsett 2 spiseskjeer med sukker og pisk sammen til et stivt og luftig skum.
-
Tilsett eggeplommene vann og resten av sukkeret og pisk opp til et lett og luftig skum.
-
Vei opp hvetemel, kakao og bakepulver og legg i en liten skål. Vend forsiktig eggeplomme-blandingen inn sammen med eggehvite-skummet i en bakebolle, og sikt inn de tørre ingrediensene og vend forsiktig alt sammen.
-
Smør en springform med løs bunn (18 cm), fordel kakerøren i formen og stek den midt i ovnen ved vanlig over/undervarme i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken på rist.
-
Pisk sammen melis og smør i en mikser i minst 6 minutter. Tilsett romtemperert nougat og pisk ytterlig i 2 minutter. Hakk hasselnøttene og rist de lett i en stekepanne til de er gylden i fargen. Avkjøl nøttene.
-
Hakk Daim-sjokoladen grovt på en fjæl. Del kakebunnen i 2 like tykke bunner. Legg den ene bunnen på et kakefat. Fordel 1/3 av kremen på den nederste bunnen og dryss på med hakket Daim. Legg på den sist bunnen og smør resten av kremen rundt hele kaken.
-
Pynt sidene av kaken med de ristede hasslnøttene, og legg på noen små sjokolade-egg på toppen av kaken (eller marsipan-egg). Sett kaken kaldt og server samme dag eller dagen etter.