Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 12 anmeldelser

Nougatkake med Daim 8

Nougatkake med Daim er ren nytelse. Pynt med små sjokoladeegg på toppen til påske, eller bruk annen passende pynt resten av året.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 8 personer

  • Kakebunnn

  • 3 egg
  • 120 g sukker
  • 1,50 ss vann
  • 65 g hvetemel
  • 25 g bakekakao
  • 0,50 ts bakepulver
  • Krem

  • 300 g blødt smør
  • 300 g melis
  • 300 g Odense Nougat i grove stykker
  • 75 g hasselnøttflak
  • 50 g Daim
  • små sjokoladeegg til pynt

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Sett oven på 175 °C. Fordel eggene i hviter og plommer i hver sin skål. Pisk eggehvitene stive, tilsett 2 spiseskjeer med sukker og pisk sammen til et stivt og luftig skum.
  2. Tilsett eggeplommene vann og resten av sukkeret og pisk opp til et lett og luftig skum.
  3. Vei opp hvetemel, kakao og bakepulver og legg i en liten skål. Vend forsiktig eggeplomme-blandingen inn sammen med eggehvite-skummet i en bakebolle, og sikt inn de tørre ingrediensene og vend forsiktig alt sammen.
  4. Smør en springform med løs bunn (18 cm), fordel kakerøren i formen og stek den midt i ovnen ved vanlig over/undervarme i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken på rist.
  5. Pisk sammen melis og smør i en mikser i minst 6 minutter. Tilsett romtemperert nougat og pisk ytterlig i 2 minutter. Hakk hasselnøttene og rist de lett i en stekepanne til de er gylden i fargen. Avkjøl nøttene.
  6. Hakk Daim-sjokoladen grovt på en fjæl. Del kakebunnen i 2 like tykke bunner. Legg den ene bunnen på et kakefat. Fordel 1/3 av kremen på den nederste bunnen og dryss på med hakket Daim. Legg på den sist bunnen og smør resten av kremen rundt hele kaken.
  7. Pynt sidene av kaken med de ristede hasslnøttene, og legg på noen små sjokolade-egg på toppen av kaken (eller marsipan-egg). Sett kaken kaldt og server samme dag eller dagen etter.

Produkter brukt i oppskriften