Påskekake med lemoncurd 12
Årets påskekake er imponerende vakker. Den rommer 3 kakebunner med både sjokolade og marsipan, lagvis med lemoncurd og pisket krem. Til slutt pyntes kaken med brent marengs og Odense Mix Knas Crisp kakepynt.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 personer
-
Kagebunn (3 stk.)
- 225 g blødt smør
- 225 g sukker
- 3 store egg
- 225 g hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 2 dl helmelk
- 150 g
-
Fyll
- 3 dl kremfløte
- 300 g lemoncurd (kan kjøpes)
-
Marengs
- 70 g eggehviter
- 70 g sukker
- 70 g melis
-
Pynt
Slik gjør du
Keep screen on
Kakebunn:
- Ha smør og sukker i en bolle og visp det sammen.
- Tilsett eggene ett om gangen.
- Bland hvetemel med bakepulver og vend inn i deigen sammen med melken.
- Riv marsipanen grovt.
- Hakk sjokoladen og vend inn i deigen sammen med marsipanen.
- Fordel 1/3 av deigen i en smurt springform ca. 20 cm diameter og stek ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter.
- Fjern kakebunnen forsiktig fra formen og gjenta med resten av deigen til du har stekt 3 bunner totalt.
- Pisk fløten til den er skummende. Legg den ene kakebunnen på et fat og smør med lemon curd. Topp forsiktig med halvparten av kremfløten.
- Legg den andre bunnen forsiktig oppå og topp med et nytt lag lemon curd og resten av kremfløten.
- Legg forsiktig den siste bunnen oppå og dekk kaken.
- Avkjøl kaken i min. 3 timer, gjerne til neste dag.
Stekt marengs:
- Pisk eggehvitene stive.
- Tilsett sukker og pisk til det dannes stive topper.
- Sikt nå melis i massen og pisk til en luftig marengs. T
- opp kaken og sidene uforsiktig med marengsblandingen. Brenn den så med en liten gassbrenner og pynt med Odense Mix Knas Crisp og et dryss Odense gullstøv.