Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
40 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1 timer
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 6 anmeldelser

Påskemuffins 12

Nyt påsken med hjemmelagde påskemuffins, som gjerne kan bakes sammen med barna. Disse er fantastiske med smuldredeig på toppen. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 stk.

  • Muffins

  • 225 g hvetemel
  • 80 g sukker
  • 1 ss bakepulver
  • 0,50 ts salt
  • 50 g hakkede valnøtter
  • 1 egg
  • 1 eggehvite
  • 2 dl melk
  • 100 g ODENSE Ekte Marsipan skåret i små terninger
  • Smuldredeig

  • 35 g sukker
  • 25 g smør
  • litt salt
  • litt vaniljesukker
  • 20 g mandler , hakkede
  • 40 g hvetemel
  • 20 g hakkede hasselnøttflak

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Bland alle tørre ingredienser i en bolle sammen med hakkede valnøtter. Tilsett egg og melk, og rør godt rundt til en jevn og glatt masse. Rør inn til sist 100 g marsipan og 100 g bløt nougat i terninger.
  2. Smuldredeig: Bland alle ingrediensene i en bolle, og kna sammen til en smuldret deig. Husk å bruk kaldt smør.
  3. Fordel massen i 10 - 14 smurte muffinsformer og fordel smuldredeigen på toppen av hver muffinsform. Stekes midt i ovnen ved 200° C i ca. 20 minutter. Avkjøles etter steking.

Produkter brukt i oppskriften