Småkaker med safran og sjokolade 20
Få med barna og lag morsomme påskefigurer av småkaker med safran og sjokolade. Her er det kun fantasien som kan stå i veien på hva man kan lage. Disse er perfekte å servere i hytteveggen i påsken.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 20 stk.
- 1 knivspiss safran ca. 0,1 gram
- 0,50 dl melis
- 150 g hvetemel
- 0,50 sitron - revet sitronskal (økologisk)
- 125 g smør
- 1 eggeplomme
-
Pynt
-
smeltet
Slik gjør du
Keep screen on
-
Støt safranen i morter og bland det inn med melisen til den får en fin gul farge.
-
Tilsett mel, revet marsipan og sitronskall, og bland det godt, så fargen fra safranen trer frem. Smuldre smøret inn i blandingen, tilsett sjokolade og elt deigen sammen med eggeplommen.
-
Rull deigen ut slik at den er 2-3 mm tykk. Stikk deigen ut med utstikkerform i forskjellige former.
-
Legg småkakene på en stekeplate med stekepapir og stek de ved 180° C i 8-10 minutter.
-
Avkjøl småkakene på en stekerist og pynt med smeltet overtrekksjokolade og farget glasur - la fantasien få fritt spillerom!