Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 2 anmeldelser

Småkaker med safran og sjokolade 20

Få med barna og lag morsomme påskefigurer av småkaker med safran og sjokolade. Her er det kun fantasien som kan stå i veien på hva man kan lage. Disse er perfekte å servere i hytteveggen i påsken.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 20 stk.

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Støt safranen i morter og bland det inn med melisen til den får en fin gul farge.
  2. Tilsett mel, revet marsipan og sitronskall, og bland det godt, så fargen fra safranen trer frem. Smuldre smøret inn i blandingen, tilsett sjokolade og elt deigen sammen med eggeplommen.
  3. Rull deigen ut slik at den er 2-3 mm tykk. Stikk deigen ut med utstikkerform i forskjellige former.
  4. Legg småkakene på en stekeplate med stekepapir og stek de ved 180° C i 8-10 minutter.
  5. Avkjøl småkakene på en stekerist og pynt med smeltet overtrekksjokolade og farget glasur - la fantasien få fritt spillerom!

Produkter brukt i oppskriften