Fragilité-rullekake med sommerbær 10
Denne rullekaken er enkel å lage og har en deilig og frisk smak av sommer. Server gjerne med ferske bær for et lekkert resultat.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 personer
-
Marengs
- 4 eggehviter
- 150 g sukker
- 0,50 ts eddik
- 2 ss hvetemel
-
Fyll
- 5 dl kremfløte
- 250 g bær f.eks. jordbær, bringebær, blåbær, bjørnebær
- melis
Slik gjør du
Keep screen on
-
Pisk eggehvitene stive i en bakebolle og tilsett halvparten av sukkeret - litt etter litt. Vend inn resten av sukkeret og eddiken og pisk til det blir helt stivt igjen.
-
Riv marsipan i marengsen. Tilsett mel og vend det raskt sammen. Hell marengsen ut på en stekeplate med bakepapir ca. 22 x 30 cm. Bruk en slikkepott til å få med det som sitter igjen i bollen. Stek marengsen i ca. 45 min. ved 125 °C.
-
Finn fram et nytt bakepapir og legg det klart på en rist. Ta marengsen av stekeplata og fjern det brukte bakepapiret. Legg marengsen på rista til avkjøling.
-
Pisk fløten til krem og fordel utover marengsen. Dryss revet sjokolade og bær på kaken.
-
La kaken trekke i 3 min. Rull kaken forsiktig sammen og dryss lett med melis og servér!