Hvit julerullade 8
Hvit julerullade med nydelig hvit sjokoladekrem. Dryss på melis før servering og skap følelsen av snø og julestemning! Perfekt som en av julens desserter.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 stk.
-
Bunn til roulade
- 1 dl melk
- 3 stk. eggehviter
- 100 g sukker
-
Hvit sjokoladekrem
- 2,50 dl kremfløte
Slik gjør du
Keep screen on
-
Rullade: Rasp marsipanen og bland den sammen med melken. Eggehviten og sukker piskes stivt, og blandes sammen med den bløte marsipanmassen. Massen smøres ut på et 20 x 30 cm stort bakepapir, og bunnen stekes ved 160 °C i ca. 30 minutter. Avkjøles og settes i fryseren.
-
Hvit sjokoladekrem: Fløten kokes opp og tilsettes hakket hvit sjokolade. Hell det over i en skål, og avkjøles i kjøleskapet til dagen etter.
-
Rulladebunnen tas ut av fryseren. Legg den ned med bakepapiret vendt opp, og ta forsiktig av papiret. Legg bunnen på et nytt bakepapir med baksiden opp. Sjokoladekremen piskes og smøres på bunnen, som deretter rulles sammen til en rullade. Legg rulladen i fryseren igjen.
-
Rulladen tas ut av fryseren 30 minutter før servering. Drysses på med melis som dekor.