Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
45 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
24 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Rullekake med hvit sjokolade og bringebær 6

Rullekake går aldri av moten, og med denne oppskriften får du en ny vri på klassikeren! 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 6 personer

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Forberedes dagen før: Fløten kokes opp, helles over den fint hakkede sjokoladen og røres sammen. Avkjøl kremen og la den stå på kjøl natten over.
  2. Sjokoladebunn: Sukker og egg piskes opp. Potetmel, hvetemel, kakao og bakepulver siktes sammen. Sjokoladen rives på rivejern. Det hele blandes sammen og smøres ut på en bakeplate med bakepapir. Kakebunnen stekes ved 210° C i 8-10 minutter, og avkjøles.
  3. Sjokoladekrem: Sjokoladekremen piskes opp og smøres ut på bunnen.
  4. Bringebær fordeles på toppen av kremen, og det hele rulles sammen til en rullade, og settes i fryseren.
  5. Rullekaken skjæres i skiver lett frossen, ca. 20 minutter før servering.
  6. Pyntes med bringebær og stjerner sprøytet ut med smeltet hvit sjokolade.

Produkter brukt i oppskriften