Rullekake med hvit sjokolade og bringebær 6
Rullekake går aldri av moten, og med denne oppskriften får du en ny vri på klassikeren!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 6 personer
-
Sjokoladekrem
- 5 dl kremfløte
-
Sjokoladebunn
- 150 g sukker
- 4 stk. egg
- 75 g potetmel
- 25 g hvetemel
- 20 g kakao
- 5 g bakepulver
-
Pynt og fyll
- 1 pakke bringebær
Slik gjør du
Keep screen on
-
Forberedes dagen før: Fløten kokes opp, helles over den fint hakkede sjokoladen og røres sammen. Avkjøl kremen og la den stå på kjøl natten over.
-
Sjokoladebunn: Sukker og egg piskes opp. Potetmel, hvetemel, kakao og bakepulver siktes sammen. Sjokoladen rives på rivejern. Det hele blandes sammen og smøres ut på en bakeplate med bakepapir. Kakebunnen stekes ved 210° C i 8-10 minutter, og avkjøles.
-
Sjokoladekrem: Sjokoladekremen piskes opp og smøres ut på bunnen.
-
Bringebær fordeles på toppen av kremen, og det hele rulles sammen til en rullade, og settes i fryseren.
-
Rullekaken skjæres i skiver lett frossen, ca. 20 minutter før servering.
-
Pyntes med bringebær og stjerner sprøytet ut med smeltet hvit sjokolade.