Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
25 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1 timer
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Rullekake med sommerbær 10

Oppskrift på nydelig rullekake med sommerbær. Frisk og smakfull, og en kake som passer til mange anledninger.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 personer

  • Marengsbunn

  • 4 eggehviter
  • 150 g sukker
  • 0,50 ts eddik
  • 2 ss hvetemel
  • Fyll

  • 2,50 dl kremfløte
  • 100 g ODENSE Mørk Bakesjokolade eller mælkechokolade (grofthakket)
  • 250 g bær f.eks. jordbær, hindbær, blåbær, ribs, solbær, brombær
  • melis

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Pisk eggehviter stive. Pisk litt og litt sukker til du har brukt omtrent halvparten.
  2. Vend så resten av sukkeret og eddiken inn og pisk videre til det blir stivt. Riv så marsipanen.
  3. Fordel marengsen ut på en bakeplate (ca. 22 x 30 cm) med bakepapir. Stek marengsen i ca. 45 minutter ved 125° C. Skyv marengsen over på et nytt bakepapir og fjern det gamle. Avkjøl kaken.
  4. Pisk fløten til det blir krem og fordel kremen utover kaken. Dryss grovhakket sjokolade, og bær på kaken.
  5. La kaken hvile litt før den rulles sammen til en rulade, (avkjølingen gjør den lettere å rulle). Serveres så raskt som mulig.

Produkter brukt i oppskriften