Epleterte med marsipancrumble 12
Til alle som elsker eplekaker, så anbefaler vi denne varianten med mandler og marsipancrumble. Server gjerne med en god vaniljeis!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 personer
- 75 g mandler (finhakkede)
- 50 g havregryn
- 75 g hvetemel
- 30 g sukker
- 100 g smør (bløtt)
- 1 ss honning
- 4 epler
- Litt kanelsukker
- En håndfull mandler (hakkede) til pynt (ikke ristede)
Slik gjør du
Keep screen on
-
Hakk mandlene og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Stek mandlene i ovnen ved 180 ⁰C i 10 minutter.
-
Bland sammen havregryn, mel, sukker og ristede mandler. Ha blandingen i en smurt tærteform på Ø 23 cm.
-
Ha revet marsipan, smør og honning i en kjøkkenmaskin, eller bruk en elektrisk visp. Ha deretter dette oppå bunnen i tærteformen (kan være lurt å bruke en sprøytepose).
-
Del hvert eple i 4 båter og fjern skrotten, eller bruk en kjernehusfjerner. Skjær videre i tynne båter og vend båtene i en blanding av sukker og kanel som legges i et fint mønster på kaken. Dryss på med hakkede mandler.
-
Stek kaken midt i ovnen ved 180 ⁰C i ca. 30 min. Server evt. med kald Créme Fraîche rørt med litt vaniljesukker eller en god vaniljeis.