Hagens frukter terte med plommer 2
Bruk hagens frukter til sommeren og lag denne nydelige kaken med plommer og marsipan fra Odense.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 2 stk.
- 400 g sukker
- 5 egg
- 200 g hvetemel
-
Topping til 2 terter
- 12 plommer (skåret i skiver)
- 30 g vaniljesukker
Slik gjør du
Keep screen on
-
Finn fram et rivjern, og riv marsipanen grovt. Bland sukker med marsipanen. Rør inn eggene - ett av gangen til du får en jevn masse. Tilsett litt og litt hvetemel, mens du rører. Fordel røren i to smurte kakeformer á 23 cm i diameter.
-
Sett ovnen på 180 °C. Skjær plommene i to og ta ut steinene. Legg plommebåtene på toppen av røra og press dem litt ned. Dryss litt vaniljesukker på toppen.
-
Stek kakene midt i ovnen i ca. 40 minutter.