Jordbærkaker med hvit sjokoladekrem 8
Jordbærkake med hvit sjokoladekrem er en nydelig kake som passer til sommerens feiringer og familiesamlinger
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 personer
- 2 egg
- 50 g sukker
- 50 g hvetemel
- 0,50 ts bakepulver
- 25 g smør (smeltet)
- 2,50 dl kremfløte
- 1 ts hylleblomstsaft (konsentrat)
- 200 g jordbær (friske)
Slik gjør du
Keep screen on
-
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis, og bland inn raspet marsipan i massen.
-
Bland forsiktig inn siktet hvetemel og bakepulver, og deretter smeltet smør.
-
Ha deigen over i en liten langpanne med stekepapir, eller smør formen godt med smør. Stek kaken ved 180° C i ca. 10 minutter.
-
Avkjøl kaken og skjær den i 8-10 avlange stykker.
-
Varm fløte og hylleblomstsaft opp til kokepunktet, ta gryten av varmen, tilsett finhakket sjokolade og rør til sjokoladen er smeltet.
-
Avkjøl kremen minst 6 timer i kjøleskapet og pisk deretter til en luftig krem.
-
Sprøyt sjokoladekremen i en stripe på toppen av kakene og pynt med jordbær i skiver.