Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
20 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 8 anmeldelser

Jordbærterte 10

Nyt denne herlige sommerkaken i sommer! Den har en deilig sprø bunn, fyll av kransekakemasse og mascarponeost, og er toppet med herlige friske jordbær. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 personer

  • Mørdeig

  • 200 g hvetemel
  • 0,50 dl sukker
  • 125 g smør
  • 1 egg (str. S)
  • Fyll

  • 2 egg
  • 250 g mascarpone eller annen fløteost naturell
  • appelsinskall fra 1 øko appelsin
  • Pynt

  • 500 g jordbær (friske)

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Bland hvetemel og sukker i en bolle og tilsett egget og smuldret smør. Kna deigen godt til den er jevn og fin. Sett deigen i kjøleskapet til avkjøling i 30 minutter.
  2. Rull ut deigen tilpasset en terteform ca. 24 cm. Legg deigen i formen og press den ut i kantene av formen.
  3. Pisk revet kransekakemasse, egg, mascarpone og revet appelsinskall sammen, og hell massen over i terteformen.
  4. Stek terten nederst i ovnen ved 175° C i ca. 30 minutter.
  5. La terten avkjøles helt og pynt den med friske jordbær skåret i skiver.

Produkter brukt i oppskriften