Jordbærterte 10
Nyt denne herlige sommerkaken i sommer! Den har en deilig sprø bunn, fyll av kransekakemasse og mascarponeost, og er toppet med herlige friske jordbær.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 personer
-
Mørdeig
- 200 g hvetemel
- 0,50 dl sukker
- 125 g smør
- 1 egg (str. S)
-
Fyll
- 2 egg
- 250 g mascarpone eller annen fløteost naturell
- appelsinskall fra 1 øko appelsin
-
Pynt
- 500 g jordbær (friske)
Slik gjør du
Keep screen on
-
Bland hvetemel og sukker i en bolle og tilsett egget og smuldret smør. Kna deigen godt til den er jevn og fin. Sett deigen i kjøleskapet til avkjøling i 30 minutter.
-
Rull ut deigen tilpasset en terteform ca. 24 cm. Legg deigen i formen og press den ut i kantene av formen.
-
Pisk revet kransekakemasse, egg, mascarpone og revet appelsinskall sammen, og hell massen over i terteformen.
-
Stek terten nederst i ovnen ved 175° C i ca. 30 minutter.
-
La terten avkjøles helt og pynt den med friske jordbær skåret i skiver.