Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 16 anmeldelser

Jordbærterte 10

Jordbærterte fra Ida Gran Jansen – denne oppskriften er både enkel, fantastisk god og perfekt til festbordet og på 17. mai!

Tertefyllet består av hakkede mandler og Odense Ekte Marsipan som gir en saftig og god smak!

 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 stk.

  • Tertebunn:

  • 75 g melis
  • 100 g kaldt smør i terninger
  • 50 g eggeplomme
  • 200 g Hvetemel
  • 1 klype salt
  • Mandelfyll

  • 100 g romtemperert smør
  • 75 g melis
  • 0,50 vaniljestang
  • 2 små egg
  • 1,50 ss maizena
  • 100 g mandler med skall
  • Krem med vanilje

  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 0,50 vaniljestang
  • Topping

  • 2 kurver jordbær

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Start med å lage tertebunnen. Bruk en kjøkkenmaskin med k-visp (du kan også bruke elektrisk håndvisp), kjør melis og smør til en masse i ca 2 minutter. Visp inn eggeplommene så inn hvetemel og salt. Når deigen samler seg kan du stoppe maskinen og pakke deigen inn i plast. Legg i kjøleskapet i ca 30 min. Kjevle ut en leiv som du så har over i en 23 cm rund terteform. Fjern det som henger over kanten. Bruk litt hvetemel når du kjevler den utover. Sett i kjøleskapet. 

  2. Lag fyllet ved å vispe sammen smør, melis, frø fra 1/2 vaniljestang og Odense Ekte Marsipan. Visp i 2 min. Visp så inn eggene. Finhakk mandlene, gjerne med en foodprosessor og visp dem inn sammen med maizena.

  3. Fordel fyllet i tertebunnen og stek på 175 grader i 30 min. La terten avkjøles litt før du pynter med masse friske jordbær, pistasjnøtter og sitronmelisse. 

  4. For å lage kremen kan du vispe sammen kald kremfløte, sukker og frø fra 1/2 vaniljestang til en myk men fast krem.

Produkter brukt i oppskriften