Jordbærterte til mor 12
Bak denne flotte kaken til mor på morsdagen i år, og hun blir garantert glad! Med fyll av kransekakemasse og kremost, toppet med sjokolade og ferske jordbær, er den en sikker vinner.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 personer
-
Tertedeig
- 200 g hvetemel
- 0,50 dl sukker
- 125 g smør
- 1 egg
-
Tertekrem
- 2 egg
- 250 g kremost
- appelsinskall fra 1 øko appelsin
-
Overtrekk
- 0,50 dl kremfløte
-
Pynt
- 500 g jordbær
Slik gjør du
Keep screen on
-
Bland hvetemel og sukker i en bolle og tilsett egget og smuldret smør. Kna deigen godt til den er jevn og fin. Sett deigen i kjøleskapet til avkjøling i 30 minutter.
-
Pisk sammen raspet kransekakemasse, egg, kremost naturell og appelsinskall. Hell massen overdeigen i terteformen. Stek terten nederst i ovnen ved 175° C i ca 30 min.
-
Hakk den mørke sjokoladen, varm fløten opp til kokepunktet, ta kasserollen av platen og smelt sjokoladen i den varme fløten.
-
Hell sjokoladekremen over kaken, og sett den til avkjøling.
-
Pynt kaken med halve jordbær rundt kanten. Skriv ”Til mor” med smeltet hvit sjokolade.