Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 4 anmeldelser

Jordbærterte til mor 12

Bak denne flotte kaken til mor på morsdagen i år, og hun blir garantert glad! Med fyll av kransekakemasse og kremost, toppet med sjokolade og ferske jordbær, er den en sikker vinner. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 personer

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Bland hvetemel og sukker i en bolle og tilsett egget og smuldret smør. Kna deigen godt til den er jevn og fin. Sett deigen i kjøleskapet til avkjøling i 30 minutter.
  2. Pisk sammen raspet kransekakemasse, egg, kremost naturell og appelsinskall. Hell massen overdeigen i terteformen. Stek terten nederst i ovnen ved 175° C i ca 30 min.
  3. Hakk den mørke sjokoladen, varm fløten opp til kokepunktet, ta kasserollen av platen og smelt sjokoladen i den varme fløten.
  4. Hell sjokoladekremen over kaken, og sett den til avkjøling.
  5. Pynt kaken med halve jordbær rundt kanten. Skriv ”Til mor” med smeltet hvit sjokolade.

Produkter brukt i oppskriften