Karamellterte 8
En nydelig karamellterte med smak av deilig søt karamell og havsalt. En favoritt dessert til hele familien.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 personer
-
Mørk kjeksbunn
- 180 g Digestivekjeks
- 10 g cornflakes
- 10 g kakao
- 1 ss brun farin
- 1 knivspiss salt
- 90 g smør
-
Karamelganache
- 250 g
- 1,25 dl kremfløte
- 25 g glukosesirup
- 0,50 ts havsalt
-
Mørk chokoladeganache
- 100 g mørk sjokolade
- 1 dl kremfløte
-
Pynt
- havsalt
Slik gjør du
Keep screen on
Mørk kjeksbunn:
- Blend kjeksen til fine smuler, og knus cornflakene grovt. Rør kjeks, cornflakes, kakao, brunt sukker og salt sammen i en bolle.
- Smelt smøret og rør det sammen med kjekssmulene.
- Smør en paiform med løs bunn, størrelse Ø 20 cm. Trykk kjeksdeigen ut i bunnen og opp på sidene av paiformen, og trykk deigen godt med fingrene. Avkjøl paien i 1 time.
Karamellganache:
- Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle.
- Hell fløten og glukosesirupen i en liten kjele og varm opp til kokepunktet.
- Hell den varme fløten over sjokoladen i bollen og rør i sirkulære bevegelser i midten av bollen med en deigskrape til sjokoladen smelter og ganachen blir pent blank. Smak til med flaksalt.
- Fordel ganachen i paibunnen og sett i kjøleskap i minst 3 timer.
Mørk sjokoladeganache:
- Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle.
- Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. Rør kraftig i midten av bollen med en deigskrape til blandingen kommer sammen og danner en blank overflate.
- Avkjøl ganachen i ca. 1 time, slik at den tykner, men fortsatt er spraybar.
Til servering:
- Fyll den mørke sjokoladeganachen i en sprøytepose med et frilly munnstykke og rør fine topper på karamellterten i et mønster du ønsker.
- Pynt paien med ODENSE kakestrøssel og litt flaksalt.