Miniterter med appelsinmarmelade 12
Nydelig smak som passer til alle anledninger og gjerne til påske.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 stk.
-
Tertebunn
- 200 g hvetemel
- 2 ss melis
- 150 g smør
- 1 eggeplomme
-
Marsipankrem
- 50 g smør
- 75 g sukker
- 2 eggeplommer
- sitronskall fra 1 øko citron
- 12 ts lemoncurd eller appelsinmarmelade
-
Evt. tilbehør
- sorbet (sitron) eller vaniljeis
Slik gjør du
Keep screen on
-
Bland mel og melis i en bolle og legg i smuldret smør. Bland deigen sammen med eggeplommen.
-
Del deigen i 12 like store deler, legg delene i små sandkakeformer eller muffinsbrett i aluminium, ca. 7 cm i diameter. Trykk deigen ut i formen med fingrene.
-
Rør smør, sukker og marsipan mykt og kremet. Rør i eggeplommer og finrevet sitronskall.
-
Legg i en teskje med appelsinmarmelade i hver terteform. Fordel marsipankremen over og stek tertene nederst i ovnen ved 200° C i ca. 25 minutter.
-
Server tertene kalde, drysset med melis, og evnt. en kule sitronsorbet eller is.