Rabarbra- og bringebærterte med marsipan 6
Små flotte rabarbra og bringebærterter med marsipan er en nydelig liten dessert til sene vår og sommerkvelder. Med en sprø mørdeig, rabarbrakompott og marsipanpynt på toppen blir denne desserten en smaksbombe med en perfekt kombinasjon av sødme og syrlighet.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 6 stk.
-
Mørdej
- 225 g hvetemel
- 80 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 125 g smør
- 1 egg
-
Rabarberkompot
- 300 g rensede rabarbra
- 175 g sukker
- 2 ss vann
- 200 g bringebær
-
Samling
- 1 egg til pensling
- litt sukker til drys
Slik gjør du
Keep screen on
Mørdeig
- Ha hvetemelet og sukkeret i en bolle med vaniljesukkeret, og smuldre smøret i det.
- Tilsett egget og samle raskt deigen.
- Pakk deigen inn i plastfolie og avkjøl i ca. 1 time
Rabarbrakompott
- Skjær rabarbraen i små biter og ha dem i en panne med sukker og 1-2 ss. vann (bruker du frossen rabarbra, ikke tilsett vann).
- Kok rabarbraen på svak varme i ca. 10 minutter for en kompott.
- Tilsett bringebærene og kok kompotten i ytterligere ca. 3 minutter
- Avkjøl kompotten.
Rull ut
- Slå på ovnen på 180°C varmluft.
- Kjevle ut 2/3 av mørdeigen på et melet bord, og skjær ut deigen slik at den passer til størrelsen på paiformene (f.eks. former med løs bunn og diameter 10 cm).
- Fordel deigen i de smurte formene og prikk bunnene med en gaffel.
- Legg et lite stykke bakepapir over deigen, og fyll med keramiske paikuler eller tørkede bønner.
- Stek bunnene i ca. 12 minutter
Samling
- Fjern bakepapiret og paikulene.
- Riv marsipanen grovt.
- Topp tertene med grovrevet marsipan, og deretter med rabarbrakompotten.
- Kjevle ut resten av deigen og skjær ut former til lokk/pynt (alternativt kan deigen skjæres i strimler og flettes til et lokk).
- Pisk egget og pensle deigen. Dryss over litt sukker og la tertene steke ferdig i ovnen i ca. 15 minutter til de er gylne.