Rabarbraterte 10
En av høstens favorittkaker er rabarbraterte. Den friske, syrlige smaken passer perfekt i en kake, og serveres gjerne med vaniljekrem eller is.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 personer
- 150 g mørdeig
- 400 g rabarbra (friske og tynne)
- 3 eggeplommer
- 0,50 dl melis
- 1 vaniljestang (frø)
- 75 g hvetemel
- 3 eggehviter
Slik gjør du
Keep screen on
-
Trykk mørdeigen ut i bunnen av en terteform (dia. 21-24 cm) og legg på ca. 200 g rabarbra med passende mellomrom.
-
Eggeplommer, melis og vaniljekorn piskes sammen. Marsipanen rives og piskes i eggemassen. Deretter tilsettes mel.
-
Eggehviten piskes opp og vendes med egge/marsipan-massen, og det hele helles oppå terten. Til slutt legges 200 g rabarbra på toppen av terten.
-
Terten stekes ved 180 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl og server, evt. med et dryss melis.