Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
20 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 3 anmeldelser

Rabarbraterte 10

En av høstens favorittkaker er rabarbraterte. Den friske, syrlige smaken passer perfekt i en kake, og serveres gjerne med vaniljekrem eller is.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 personer

  • 150 g mørdeig
  • 400 g rabarbra (friske og tynne)
  • 3 eggeplommer
  • 0,50 dl melis
  • 1 vaniljestang (frø)
  • 75 g hvetemel
  • 150 g
  • 3 eggehviter

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Trykk mørdeigen ut i bunnen av en terteform (dia. 21-24 cm) og legg på ca. 200 g rabarbra med passende mellomrom.
  2. Eggeplommer, melis og vaniljekorn piskes sammen. Marsipanen rives og piskes i eggemassen. Deretter tilsettes mel.
  3. Eggehviten piskes opp og vendes med egge/marsipan-massen, og det hele helles oppå terten. Til slutt legges 200 g rabarbra på toppen av terten.
  4. Terten stekes ved 180 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl og server, evt. med et dryss melis.

Produkter brukt i oppskriften