Nougatmousse med sjokoladehjerte 6
Nougatmousse med sjokoladehjerte er en fristende dessert man kan servere på kjærlighetens dag.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 6 personer
-
Sjokoladehjerter
- 0,50 ts lakrispulver
- 1 ts rosa pepperkorn
-
Nougatmousse
- 1 blad gelatinblad
- 0,75 dl kremfløte
- 2 eggeplommer
- 2 eggehviter
- 25 g sukker
- 1 ts lakrispulver
Slik gjør du
Keep screen on
-
Finhakk sjokoladen. Smelt halvdelen over et vannbad, ta skålen av varmen og rør i resten. Rør til all sjokoladen er helt smeltet og rør deretter i lakrispulveret.
-
Stikk ut hjerter med en utstikker, minst 6 stykker, mens sjokoladen fremdeles er en anelse myk. Avkjøl sjokoladehjertene.
-
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 min. Kok opp fløten, ta kjelen av platen og ha i den hakkede nougaten og de bløtlate gelatinplatene. Avkjøl til den er svakt lunken og rør inn eggeplommene.
-
Pisk eggehvitene stive og tilsett sukker og lakrispulver. Pisk til marengsen er stiv. Bland eggehvitene i nougatkremen og fordel moussen i 4-6 skåler/glass. Sett moussen på kjøl i minst 2 timer.
-
Pynt moussen med sjokoladehjerte og servér.