Sarah Bernard med bringebær 30
Disse klassiske kakene har slått rot i mange hjerter rundt om. Prøv derfor å lage Sarah Bernard med bringebær til alle hjerters dag, og feir dagen på romantisk vis.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 30 stk.
-
Makroner
- 1,50 dl sukker
- 1,25 dl eggehviter (fra ca. 2 egg str. L)
-
Sjokoladekrem
- 2 dl kremfløte
- 2 ss bringebærsaft (konsentrat) eller bringebærlikør
-
Overtrekk
Slik gjør du
Keep screen on
-
Riv marsipanen med et rivjern. Det er enklest hvis marsipanen er helt kald. Pisk marsipan, sukker og eggehviter i en foodprocessor eller med en stavmikser i noen minutter til du har en jevn masse. Ha massen i en sprøytepose og lag små makroner på ca. 3-4 cm på et bakepapirkledt stekebrett. La makronene hvile i 30 min.
-
Stek makronene på 170°C varmluft i ca. 20-22 minutter. Når de er ferdige skal de avkjøles helt på platen. Vend dem forsiktig, og stek makronene med undersiden opp i 1-2 minutter til i den varme ovnen. La dem kjøles helt etter steking på stekebrettet.
-
Varm fløten i en kjele. Hakk sjokoladen og rør den inn i fløten til den er oppløst. Ha i nougat og bringebærsaft/likør, og rør om til du har en jevn masse. Settes kaldt i minst to timer.
-
Smør sjokoladekrem på de avkjølte makronene, og sett dem i kjøleskapet.
-
Overtrekk: Smelt sjokoladen over vannbad. Når makronene har stått litt i kjøleskapet slik at de er kalde, overtrekkes de med sjokoladen. Dryss over frysetørka/tørka bringebær før sjokoladen setter seg. Serveres kalde!