Vakre marsipanroser
ODENSE sin sjefskonditor viser deg hvordan du lager marsipanroser. Det finnes flere ulike teknikker for å lage roser av marsipan, men her viser vi den som vår erfarne konditor bruker mest. Her gjelder det samme som med mange ting i livet: øvelse gjør mester!
I fremgangsmåten under har vi brukt ca. 400 g ODENSE Ekte Marsipan til 9 marsipanroser. Melis og litt honning eller glukose kan med fordel eltes inn i marsipanen for å gjøre den mer smidig å jobbe med. Bruk opp til ca. 100 g melis og ca. 1 ss honning/glukose per 200 g marsipan. Dersom du bruker Odense Figurmarsipan, skal du ikke tilsette melis eller honning/glukose.
Bruk 400 g marsipan - ca. 9 marsipanroser.
Du kan farge marsipanene i forskjellige farger etter eget ønske.
Se hvordan du lager marsipanroser
Rull ut marsipanen til en tynn pølse og skjær i små biter. Start med å lage en liten kjegle, som skal være blomsten i midten.
Press de små marsipanbitene flate mellom to stykker plast. Dette skal bli blader. Bladene skal være litt tynnere på den ene siden.
Fest det første bladet på midten av kjeglen, med den tynne siden av bladet øverst.
Fortsett med å feste blader rundt kjegle til rosen har den størrelsen du ønsker.
Brett den øverste delen av de ytterste blomsterbladene litt utover.
Rull rosen mellom fingrene og kutt av den nederste delen av marsipanen.
Nå er marsipanrosen ferdig! Perfekt som pynt på kaker og desserter.