Blåbærsemlor med hvit sjokolade 20
Disse svenske semlorne laget med blåbær og hvit sjokolade smaker helt fantastisk! Bollene fylles med deilig mandelfyll og krem med hvit sjokolade. Passer perfekt å servere med en kopp kaffe.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 20 stk.
-
Semlor
- 2,50 dl melk
- 50 g gjær
- 70 g sukker
- 0,25 ts salt
- 100 g tinte blåbær fra frys
- 100 g smør , stuetemperatur
- 1 ts kardemomme
- 550 g hvetemel
-
Fylning
- 50 g vann
- 6 dl kremfløte
- perlesukker til dekorasjon
- egg til pensling
Slik gjør du
Keep screen on
-
Varm melken til 37 °C og løs opp gjæren. Bland sammen de tørre ingrediensene og blåbærene før du tilsetter litt og litt av det i gjærblandingen. Elt deigen til du har en elastisk deig. La den heve tildekket i ca. 30 min.
-
Del deigen opp i stykker (ca. 20 stk) og trill dem ut til boller. Legg bollene på et bakepapirkledt stekebrett og la de heve tildekket i ca. 40 min.
-
Før steking pensles bollene med pisket egg. Dryss over melis og perlesukker og stek bollene på 200°C i ca. 10-12 minutter.
-
La bollene avkjøles på rist. I mellomtiden: hakk marsipanen i biter og ha dem i en blender med litt vann eller eggehviter. Du ønsker å oppnå en kremete/smørbar konsistens. Del bollene i to når de er avkjølt og sprøyt eller smør mandelfyllet i bunnen av bollene.
-
Varm sjokoladen over vannbad. Pisk fløten og tilsett den smeltede sjokoladen. Bruk en sprøytepose og fyll bollene med krem. Hvis du vil kan du pynte bollene ved å drysse over litt melis til sist.