Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
45 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 47 anmeldelser

Troikakonfekt 80

Troikakonfekt en en lekker og nydelig julekonfekt som består av marsipan, bringebærgele og sjokolade. En nydelig kombinasjon som vil imponere gjestene!

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 80 stk.

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Finn frem en form som måler ca 25 x 25 cm. Rull marsipanen ut så den dekker hele bunnen av formen jevnt.
  2. Smelt sjokolade og nougat sammen til en jevn masse. Spre massen utover marsipanbunnen. Sett så hele formen på kjøl frem til nougat- og sjokolademassen har satt seg
  3. Løs opp bringebærgelepulver i varmt vann. 
  4. Avkjøl den flytende geleen til den er kald nok til at nougaten ikke smelter når du har den oppå, men ikke vent så lenge at geleen begynner å stivne og bli klumpete. Rør jevnlig i den flytende geleen mens den avkjøles så du hele tiden følger med på temperatur og konsistens
  5. Når den flytende bringebærgeleen er passe avkjølt skal den heller over nougaten. Sett deretter formen med konfekten på kjøl igjen til geleen har satt seg.
  6. Skjær konfekten ut i passende stykker på 2,5 x 2,5 cm eksempelvis. Legg konfektstykkene på et bakepapir eller en rist, og dekk alle bitene med temperert sjokolade som overtrekk. La sjokoladen sette seg før servering. 

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften