Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
45 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
3 timer
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 125 anmeldelser

Gule bomber 12

Gule bomber er en populær julekake som består av myke mandelkjeks med gul krem, nougat og mørk sjokolade på toppen. Oppskriften gir ca 24 stk. Oppbevar gjerne kaldt. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 stk.

  • Kjeks

  • Krem

  • 2 stk. eggeplomme
  • 65 g sukker
  • 5 g maizena
  • 0,50 dl kremfløte
  • 10 dråper vaniljeessens
  • 75 g romtemperert smør
  • 75 g Odense Nougat (smeltes)
  • 50 g mørk sjokolade (smeltes)

Slik gjør du

Keep screen on

Mandelkjeks:

  1. Kransekakemassen tas ut av pakken og skjæres i 24 like store skiver.
  2. Legg skivene over på et stekebrett med bakepapir.
  3. Stek deretter i ovnen på 200 grader i ca 12-14 minutter til de er fine og gylne.

 

Krem:

  1. Rør sammen eggeplommer, sukker, maizena, vaniljeessens og kremfløte i en kjele.
  2. Varm opp blandingen på middels varme under omrøring. La blandingen småkoke i to minutter før du fjerner kjelen fra varmen.
  3. Tilsett smøret, og rør godt til alt smøret er smeltet og rørt jevnt inn. La kremen stå i kjøleskapet i ca. 1 – 2 timer til den tykner.
  4. Når den gule kremen er avkjølt visper du den opp i ca 10 sekunder til den bliver luftig og fastere. Om den ikke er fast nok tilsetter du litt mer mykt smør.
  5. Sett deretter kremen i kjøleskapet til den bliver kald igjen.

 

Nougat:

  1. Smelt nougat forsiktig på lav temperatur, i vannbad eller mikrobølgeovn, og la den stå og avkjøle seg på benken.

 

Montering:

  1. Sprøyt kremen i en sirkel på halvparten av kjeksene slik at det blir et hull i midten.
  2. Deretter fylles hullet med smeltet nougat før du setter en kjeks på toppen.
  3. Smelt så sjokoladen for å pynte på toppen over de ferdige kjeksene/ kakene.

 

Sett på kjøl i 10 minutter før servering.

 

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften