Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2,5 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 35 anmeldelser

Epleterte med marsipan & nougat 10

Prøv en ny variant av høstens favorittkake: epleterte med marsipan og nougat.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 personer

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Rasp marsipanen på et rivjern. Bland hvetemel, raspet marsipan og smuldret smør i en bolle, og kna godt sammen til en deig. Sett på kjøl i ca. 30 minutter
  2. Kok opp eplejuice og sukker - kok inn til en konsistens som minner om tynn sirup. Avkjøl blandingen litt.
  3. Rull ut deigen og legg den i en smurt terteform (ca. 24 cm). Rasp marsipanen, og fordel dette utover bunnen. Del eplene med skall på i 4 like store deler. Skjær av kjernehusene, og kutt eplebåtene i tynne skiver.
  4. Fordel epleskivene jevnt over på toppen av kaken. Hell sirupen over eplene, og fordel jevnt over med en pensel.
  5. Stek terten på nederste rille i ovnen med vanlig over/under varme, ved 200° C i ca. 25 min. til bunnen er gyllen og sprø. Avkjøl kaken helt. Legg nougaten i en sprøytepose med stjernetyll og sprøyt på fine topper langs kanten.

Produkter brukt i oppskriften