Amerikanske pannekaker med eple og nougat 20
Nydelige amerikanske pannekaker med eple og nougat er en sikker vinner til helgefrokosten. Server dem gjerne varme toppet med karamellsaus eller sirup.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 20 stk.
- 3 egg
- 2 ss sukker
- 1 knivspiss salt
- 2 dl melk
- 125 g hvetemel
- 1 ss bakepulver
- 1 eple (revet)
-
Tilbehør
Slik gjør du
Keep screen on
-
Skill eggeplommen fra eggehviten. Ta vare på begge deler. Pisk eggehvitene stive i egen bolle, og pisk plommene sammen med sukker, salt og raspet marsipan i en annen bolle.
-
Tilsett melk, mel og bakepulver i bollen med eggeplommer, og pisk sammen til en jevn og glatt røre. Skrell eplet, fjern kjernehuset og rasp eplet.
-
Vend de stive eggehvitene i røre sammen med epleraspet og nougat i små terninger. La røren hvile i 30 minutter i kjøleskapet innen steking.
-
Stek små pannekaker i en stekepanne på litt høy varme. Stek på begge sider. Servères lune med en god sirup, sukker eller syltetøy.
-
Servér pandekagerne lune med f.eks. ODENSE Karamelsauce eller ahornsirup
Tips!
Se flere oppskrifter på pannekaker og vafler her.