Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 95 anmeldelser

Nøttesmørcookies med marsipan 12

Julens aller beste cookies laget med nøttebrunt smør, melkesjokolade, litt salt og Odense ekte marsipan. Marsipanen gjør cookiene saftige og gir en skikkelig god smak!

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 stk.

  • 170 g smør
  • 75 g sukker
  • 75 g brunt sukker Brunt sukker
  • 1 stk. egg
  • 1 stk. eggeplomme
  • 250 g hvetemel Hvetemel
  • 0,75 ts natron
  • 0,50 ts salt
  • 100 g melkesjokolade

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Smelt smøret, og la det frese på medium varme til det er gyllent (visp underveis). Avkjøl litt. 
  2. Rør brunt sukker og hvitt sukker sammen med smør, egg og eggeplomme med en elektrisk håndvisp. 
  3. Rør sammen hvetemel, natron og salt og rør inn i blandingen. Bruk en slikkepott. 
  4. Hakk melkesjokolade og riv marsipan, rør inn. 
  5. Scoop opp cookies og legg på et brett. 
  6. Sett brettet i kjøleskapet i 10 minutter mens ovnen varmes. 
  7. Varm ovnen til 180 grader.
  8. Stel ca. 5 cookies på hvert brett, og stek i rundt 12-13 minutter.
  9. Dunk brettet når det kommer ut av ovnen så cookiene faller litt sammen
  10. Avkjøl og spis

Tips!

Finn flere oppskrifter på bakverk her.

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften